Praznik Lurške Matere Božje na Polšniku

Tebi je posvečen ta hram na tem prečudovitem koščku naše lepe Slovenije.

Vsi, ki smo zbrani pod  Tvojim okriljem te prosimo, da usmerjaš naše misli tako, da se bomo vedno odločili za ljubezen, spoštovanje in dobroto. Prosimo te, da odvračaš naše misli proč od pregrešnih skušnjav, ki nam pretijo z vseh strani. Prosimo Te tudi za tiste, ki jih danes ni z nami zaradi kakršnihkoli razlogov, pokaži jim pot do tega kraja.

Tistim, ki vodijo ta naš svet, pa daj razuma, da bodo spoznali, da je vsako življenje vredno dostojanstva, da ne bodo več dopustili lakote in da bi namesto orožja, ki povzroči toliko gorja, izdelovali orodja, s katerim bi pridelovali hrano za vse ljudi na svetu. Mati Lurška Polšniška, prosimo te, daj nam modrosti, da bomo preudarno ravnali z naravo, ki nam jo je ustvaril Bog, da bi na njej živeli. Tistim, ki jo uničujejo zaradi pohlepa in želje po bogastvu, pa pokaži pravo pot, da bodo čim prej spoznali, da je treba naravo ohraniti tudi našim zanamcem.

Verjemi, da so naše prošnje iskrene.

                                                                         Vida Sladič , pisateljica

 Ob 60 letnici posvetitve polšniške cerkve Lurški Materi Božji v romarsko(posvetil jo je leta 1958 škof Anton Vovk)  , smo se v nedeljo 11. februarja zbrali pri sveti maši, ki jo je ob somaševanju domačega župnika Andreja Rovška, daroval p. Peter Vrabec OFM.  Naše srce se je odprlo za prošnje in zahvale Nebeški Materi že ob vstopu v cerkev  ob mogočni pesmi »Zvonovi zvonijo« , ki jo je zapel domači cerkveni mešani pevski zbor ob spremljavi  orgel in klarinetov, dueta Mušič.

V  homiliji nam je, med drugim p. Peter, ki je po službi Cerkve tudi »eksorcist« odgrnil  pomembnost osvobajanja naših duš od hudih duhov. Potrebna je iskrena spoved in odpuščanje. V pomoč nam je molitev in blagoslov. Ob prazniku svetovnega dneva bolnikov, smo bili nekateri tudi maziljeni z bolniškim oljem. Polni tolažbe, veselja in miru smo iz Polšnika odhajali s prelepo podobico za spomin in mislijo na refren pesmi: »Naj duša v ljubezni krščanski gori in tebe, Devica, na veke časti. Ave…«

 

Foto: Špela Pavlič Kos

 

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.