Polšniški kuharski šefi navdušili strokovno komisijo v Oglarski deželi

Na povabillo Društva žena in deklet Dole pri Litiji se je tričlanska ekipa polšniških kuharjev udeležila kulinaričnega tekmovanja na Dolah. V okviru dogodka Oglarska dežela je poleg pestrega dogajanja potekalo tudi kuharsko oz. bolj oglarsko-žar tekmovanje v ustvarjanju kreacij povezanih s težkim oglarskim delom, seveda z uporabo oglja. Tekmovanja se je udeležilo 6 trojk. Polšniško trojko so sestavljali Uroš Ribič (vodja in sestavljalec menija), Roman Hribar in Tomaž Vozelj. Poimenovali so se Kotrljači (verjetno ne veste kaj to pomeni, ker je dolga zgodba, bo najbolj, da jih povprašate kar sami). Uroš je pripravil odlično malico, ki jo je poimenoval OGLARSKA PREGREHA: mlečna koruza pečena na žaru razvajana v maslu s česnom in solnim cvetom, pečen krombir v oblicah, s skutico z zelšči in pečeno slanino, nežno pečena pečenica z ogljem,  zavita v potrebušino in pečko na hrenovem namazu s kislo smetano, ajdovo - pirina stručka z orehi, karamelizirana čebula v balzamičnem kisu in fizol skuhan z jabolki, cimetom in sladkorjem (stara slovenska jed)  zabeljeno z ocvirki. Delovali so usklajeno in srčno. Jed jim je odlično uspela, kar je potrdila in z najboljšimi ocenami nagradila  tudi stroga tričlanska komisija, ki jo je vodil priznani slovenski kuharski mojster Robert Merzel. Ekipa Kotrljačev pa ni poskrbela le za nepozabno jed, za dobro uvrstitev je pomemben izgled (sponzorji Tesarstvo Hribar, Tera in d.o.o in Matija Povše), preizkuševalce nove jedi pa so razvajali tudi s črnim radlerjem (sponzor Matija Povše). Čeprav Uroš velikokrat ustvarja nove jedi in nas, okuševalce vedno navduši, se je ob pomoči dveh odličnih pomočnikov zelo razveselil pohval in najvišje ocene komisije, ki je potrditev in mogoče tudi odskočna točka, da se preizkusi še v kakšnem kulinaričnem tekmovanju. 

Hvala Kotrljačem za razburljivo in slastno popoldne, hvala tudi njihovi pomočnici Tanji, ki jim je bila doma v veliko (delovno) oporo in seveda organizatorjem Oglarske dežele za nepozaben dogodek in novo izkušnjo. Še enkrat čestitke! 

Foto: Valentina Hribar in Mateja

 

POSNETEK

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.