Polšniške jaslice 2017

Postavljanje jaslic je lepa tradicija, kjer se srečujeta izvirnost in delo pridnih rok. Pomembno je medgeneracijsko sodelovanje. Tako smo doživljali letošnjo postavitev farani Zglavnice in Velike Preske. Lahko rečemo, da smo zgradili lepo predbožično skupnost,  saj je sodelovalo kar 29 ljudi. Voditeljici sta bili Iza Nograšek in Stanka Rozina.

 Leseno božično drevo je postavljeno v obliki šotora, ki daje varno zavetje novorojenemu.  V spodnjem delu pokončnih letev so imena sodelujočih, simbolično se dvigajo k skupnemu cilju, k svetlobi , ki prihaja. Krog okoli  jaslic simbolizira povezanost in v tej povezanosti smo vsi, tudi tisti, ki zaradi bolezni in drugih obveznosti  niso sodelovali pri nastajanju teh jaslic. Z nami so tudi tisti, ki potrebujejo daljšo pot do novorojenega in so kot lučke okrog drevesa.

Tako kot se vsi veselimo prihoda novorojenčka, se vsako leto raznežimo in pričakujemo Božje Dete. Ob pogledu na jaslice pozabimo na svet okoli sebe, postanemo otroci in naše srce je polno dobrih namenov. Pripravljeni smo podati roko sosedu in  mu pogledati v oči.

 Zato ostanimo skozi celo leto prijatelji , si pomagajmo, prisluhnimo drug drugemu  in z objemom, stiskom rok in nasmehom prinašajmo veselje.

Foto: Jože Kos

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.