PGD Polšnik praznoval 90 let

Pisalo se je leto 1932. Leto, ki se je v zgodovino zapisalo kot pričetek zavedanja o pomembnosti gasilskega povezovanja v naši skupnosti. Pomoč bližnjemu v stiski je bila že takrat zapisana v genih naših prednikov in to se skozi generacije prenaša v naslednje rodove. Visok jubilej smo obeležili na slavnostnem dogodku s parado in podelitvijo priznanj zaslužnim gasilcem. V soboto, 2. julija 2022 je bilo slovesno. Zbralo se je 14 društev,  ki so se v paradi sprehodili do prireditvenega prostora. Na slovesnosti so prisotne nagovorili  predstavnik Gasilske zveze Slovenije tovariš Janko Žuntar, predsednik Gasilske zveze Litija tovariš Igor Cividini, župan občine Litija g. Franci Rokavec, predsednik KS Polšnik g. Janez Kotar ter predsednik PGD Polšnik g. Darko Povše. 

Podeljena so bila tudi priznanja in značke, katere so prejeli: za 70-letno delo v društvu Vladimir Logar in Vili Hribar, član povojnega upravnega odbora, takratni blagajnik;  za 60-letno delo Karel Vozel in Jože Majcen, za 50-letno delo Franc Gričar in Mirko Kotar ter za 40-letno delo Miran Jan. Gasilsko odlikovanje I. stopnje je prejel Anton Razpotnik, II. Stopnje Mirko Kotar, Darko Povše, Roman Hribar in Anton Bučar ter III. Stopnje Poldi Vozel in Franci Potisek. Podeljena so bila tudi priznanja gasilske zveze in sicer: priznanje gasilske zveze I. Stopnje prejmejo: Roman Primc, Igor Poznajelšek, Rajko Kastelic in Drago Repovž, II. stopnje: Jožko Vozel, Karli Zupan in Boštjan Medved in  III. stopnje: Tjaša Povše, Janja Končar in Barbara Bučar

Program sta povezovala Tjaša in Aljaž Povše, za glasbeni dodatek pa so poskrbeli Ljudski pevci in godci s Polšnika. Večer se je nadaljeval še pozno v noč, s plesom z Ansamblom Azalea. Domači gasilci so poskrbeli za odlično hrano in hladno pijačo, ni manjkalo nagradnih iger in seveda bogat srečelov. Za organizacijo dogodka je v veliki meri skrbela in se dogovarjala Barbara Bučar, naša zelo aktivna mlada gasilka, ki deluje tudi v drugih društvih in zato še posebej hvala za ves trud in vloženo delo.

PGD Polšnik se vsem sponzorjem in donatorjem zahvaljuje za prispevke, še posebej hvala pa: TESARSTVO, KROVSTVO BUČAR ANTON BUČAR S.P., MIZARSTVO OTMAR TATJANA MUŠIČ S.P., MIZARSTVO KOS D.O.O., MIZARSTVO BOŠTJAN BOŠTJAN MEDVED S.P., RORC LINE D.O.O., OMAHEN - TRANSPORT D.O.O., MONTAŽA STROJNIH INŠTALACIJ GAŠPER SUŠA S.P. Poleg tega pa hvala Kulturnemu društvu Pavle Voje Polšnik  (Ljudskim pevkam in godcem ter Mateji Sladič Vozelj za scenarij), Društvu Podeželskih žena in deklet Polšnik za peko domačega kruha,  Lovskemu društvu Polšnik za uporabo prostorov in vsem domačinom za darovane prostovoljne prispevke.

Vendar julij ni bil le čas za zabavo in praznovanje. Tudi naši gasilci so se dvakrat odpravili na Kras in nesebično  pomagali pri gašenju najobsežnejšega požara v samostojni Sloveniji. Tako so zopet dokazali predanost gasilskemu poslanstvu. HVALA vsem.  

Tako nastajajo nove zgodbe, zgodbe solidarnosti, zgodbe predanosti, spoštovanja in prijateljstev. Zato spoštovani polšniški gasilci, ČESTITKE OB JUBILEJU in naj bo vaše delo lep zgled mladim generacijam, da bomo skupaj praznovali častitiljivo 100-obletnico… in potem 110, 120, 130…

Na pomoč!

 

Foto: Barbara Bučar

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.