Pevci navdušili s koncertom, s Smrkci pa smeha ni manjkalo

Prvo kulturno srečanje v novem letu smo poimenovali Novoletni kulturni večer. Združili smo prepevanje in gledališče. Naši pevci že 45 leto soustvarjajo novoletni koncert in tudi tokrat so nas navdušili z božičnimi in drugimi lepimi pesmimi. Zbor vodi Žiga Tori, ki je s svojo  pozitivno energijo pravi vodja in vzor mnogim.  Njihovo delo je nepogrešljivo v našem kraju. Povezuje jih prijateljstvo, ljubezen do prepevanja in skrb za ohranjanje kulturne dediščine, ki jo ustvarjajo skozi glasbo. Hvala: Zvonetu Jelencu, Antonu Korimšku, Antonu Toriju, Slavku Kosu, Jožetu Kosu, Stanetu Kmetiču, Bertu Završniku, Antonu Lokarju, Slavku Fišterju, Darku Repovšu, Tomažu Vozlju in seveda Žigi, da pogumno stopate naprej in nikoli ne ustrašite novih izzivov. Njihov program je zelo raznolik in z mladimi glasovi bi bil verjetno še širši, zato bodo zelo veseli vsakega, ki bi se jim pridružil. Letos oktobra bodo praznovali 45 let skupnega ustvarjanja in verjamem, da bo obletnica spet nepozabna. 

Na željo mnogih pa smo letos ponovili božično predstavo, katero vsako leto pripravimo starši za naše otroke ob prihodu Božička. Smeha ni majkalo. Še posebej pa se zahvaljujemo Žigi Toriju, ki je vskočil na pomoč in zelo popestril predstavo. Hvala odlični ekipi - kapo dol! Še enkrat se zahvaljujem kostumografki Katji Poznajelšek za vse lutke in odlično izdelana oblačila za naše smrkce ter Niki Zore, ki nam vsako leto priskoči na pomoč pri poslikavi obrazov. Igor Poznajelšek (Ključavničarstvo Repovš) in Boštjan Medved (Mizarstvo Boštjan) pa sta izdelala Božičkove sani. Hvala obema. Posnetek premiere bo kmalu na you tube! 

Ustvarjanje z iskrenimi prijatelji je neprecenljivo. Ko znamo ceniti in sprejeti za dobro, vse kar nam prinaša življenje, je veliko lažje.  In Shakespeare je zapisal: "Če želite biti srečni, živite srečno. Pazite na dobre ljudi okoli vas, ker ste eden izmed njih."

 Foto: Barbara Bučar

 

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.