Park zakoncev na Polšniku 2017

Ob petletnici projekta Pot spoznanj je Turistično društvo Polšnik s pomočjo aktivnih članov , predvsem domačih zakoncev nadgradilo podobo t.i. »Parka zakoncev«. Idejno zasnovo ureditve je narisala arhitektka Lili Vrtovec. V Mizarstvu Kos smo izdelali macesnove letve in dobavili pritrdilni material.

V začetku meseca oktobra  je Jože Bevc, zidarski mojster postavil granitne robnike. Pripravo pred tlakovanjem so izvedli Tomaž Vozelj, Franci Kaplja in Jože Kos. Asfalterstvo Kovač je  po naročilu Krajevne skupnosti  opravilo asfalterska dela. Pri montaži lesenih letev in ostalih aktivnostih so v zadnjem tednu oktobra sodelovali : Tomaž Vozelj, Jože Majcen, Franci Kaplja, Jože Kos, Miro Vozelj, Žan Hribar, Boštjan Juvan, Toni Bučar in Bojan Grošelj. Park sta pokosila in pospravila zakonca Štrukelj. Za hrano je poskrbela gostilna Juvan. Sponzorji za malico in pijačo so bili Vida Sladič, Franci Kaplja in Dobravec Polde.

Obeležje, ki simbolizira  povezanost zakoncev in želi pokazati, da imamo tudi v Sloveniji ljudi, ki se trudijo s svojim zgledom ter delovanjem je prepleteno z lepimi mislimi, ki si jih lahko obiskovalci  preberejo na kovinskih ploščicah. Turistično društvo Polšnik želi tako tudi z vidnimi znamenji pokazati na vrednote in s pozitivnimi zgledi  obogatiti prepoznavnost našega kraja.

 Hvala vsem, ki vam ni vseeno za dobre medčloveške odnose in domači kraj.

Foto: Jože Kos

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.