Naši mladi gasilci zopet z medaljami

V soboto, 4. marca smo se z gasilsko mladino udeležili občinskega kviza v OŠ Gabrovka. Sodelovali smo z dvema ekipama pionirjev, eno mladincev in eno pripravnikov. Tekmovanje se je pričelo že zelo zgodaj, saj smo morali biti tam že ob 7.20, da smo se prijavili, začetek akcije pa je bil ob osmih. Preizkusili smo se v praktičnem in teoretičnem delu. Pionirji in mladinci so obvladali svoje vozle, pripravniki pa navezave orodij. Prav tako so vsem odlično šle od rok gasilske spretnosti. Pripenjali so cevi, ročnike, izbirali prave gasilnike in orodje ter metali cevi. Vsi so za svojo kategorijo reševali teste iz požarne preventive, teste drži-ne drži in teste iz prve pomoči. Najtežje pa so se vsem zdele trditve v gasilskih znanjih od 5 proti 0, ampak so se vse ekipe zelo dobro odrezale.
Pripravnikom (Barbara, Luka in Eva) je malce ponagajala cev ter teorija in so zasedli 9. mesto. Mladinci  (Lana, Mia in Dominik) so se odlično povzpeli na kar 2. mesto in napredovali na regijsko tekmovanje, ki bo že to soboto v Šmartnem. Tudi pionirji so bili super, ena izmed ekip (Ariana, Hana in Klara) je zasedla 6. mesto, druga ekipa (Jon, Manja in Barbara) pa je zasedla najboljše 1. mesto.
Hvala vsem otrokom, ki z velikim veseljem obiskujejo vaje in vsem staršem, da jim to omogočajo. Hvala tudi naši rezervi Janu, za vso zabavo na vajah in mentorjem Katarini, Anji, Boštjanu ter Aljažu.

Na pomoč!

Še povezava na spletno stran PŠ POlšnik. 

Foto Katarina Juvan

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.