Na Mamolju otvoritev novega odseka asfaltirane ceste

»V soboto, 3. novembra smo otvorili asfaltirano cesto Mamolj – Sirk in odcep pri Hauptmanu. Gre za 1300m + 300m nove asfaltne ceste, ki bo močno olajšala vsakodnevno vožnjo tamkajšnjih prebivalcev. Sedaj bo tudi omogočen prevoz šolskih otrok z avtobusom, kar do sedaj ni bilo mogoče.

Še enkrat se je pokazalo, kaj se lahko naredi, ko ljudje stopijo skupaj in  nenazadnje se je poklopilo tudi nekaj dogodkov. Na tem mestu zahvala Občini Litija, z županom Francijem Rokavcem na čelu, za posluh ter vso pomoč in podporo, Komunali Litija, KS Polšnik, podjetju SIG, vsem izvajalcem del in nenazadnje prizadevnim domačinom, ki so s trdim delom ter veliko opravljenih traktorskih in strojnih ur uspeli pripraviti celoten spodnji ustroj za pripravo asfaltne prevleke. Ob enem se je saniral plaz proti Hauptmanu, od koder smo lahko dobili glavnino materiala za spodnji ustroj.

Tako smo včeraj lahko s prerezom traku slovesno predali odcep Mamolj – Sirk in odcep pri Hauptmanu v uporabo. In kot se ob takem dogodku spodobi je sledila pogostitev, ki so jo pripravili tamkajšnji domačini. Manjkalo ni tako mesa kot sladkih in slanih dobrot. Ob enem je beseda tekla o preteklih in bodočih projektih, ki so nujni za Mamolj, med katerimi ne gre izpustiti vodovoda Mamolj.

Še enkrat zahvala vsem udeleženim.

Foto: Marjan Mušič

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.