Moški zbor Polšnik na III. Čebelarskem festivalu v Lukovici

V petek, 7. decembra 2018  je naš Moški pevski zbor Polšnik pod vodstvom umetniškega vodje Žige Torija prvič širši javnosti predstavil pesem Čebelar, avtorice besedila in melodije Vide Sladič,  v glasbeni priredbi Nejca Grma in požel izjemen aplavz.

Poleg pesmi Pomladni pozdrav, ki  je posneta na zgoščenki zbora smo pevci zapeli še čudovito pesem Rudija Bardorferja, V sončnem jutru.

Festival, ki ga organizira v Lukovici Čebelarska zveza Slovenije skupaj z občino Lukovica,  poleg pesmi nagrajuje še proizvajalce medu.

Sicer pa so se poleg Polšničanov predstavili še: Dramsko pevska skupina Zarja iz Ajdovščine, Oktet Zven iz Ljubljane, Trbojske ljudske pevke, Moški zbor Radomlje in Komorni zbor Čebelarske zveze Slovenije.

In tako smo se po nekaj letih srečali z nekaterimi starimi pevskimi prijatelji in spoznali nove. Festival je spremljal tudi strokovni ocenjevalec prof. Tomaž Habe, ki se je prav posebej zanimal za izjemno sporočilen tekst pesmi Čebelar, naše pisateljice in pesnice Vide Sladič. Upajmo, da bo iz tega nastala še kakšna nova melodija ali glasbena priredba.

Po večerji v gostišču Furman  pa je v sproščenem vzdušju še dolgo v noč odmevala lepa slovenska pesem.  

Foto: Jože Kos

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.