Moški pevski zbor Polšnik na gostovanju v Ribnici

V soboto, 8.6.2019 so pevci našega zbora zapeli na koncertu v Ribnici. Odzvali so se vabilu Noneta Vitra, ki je lani oktobra pel na Veliki Preski. Pevke noneta, ki tudi deluje že 45 let, so pripravile zanimiv program na temo ljubezni. Ni težko najti 6 pesmi s to tematiko. Z veseljem smo se jim pridružili. Nastopil je še mešani zbor Repentabor, ki združuje slovenske pevce z obeh strani meje na krasu. Slišali smo kar nekaj neznanih skladb, pevke Noneta Vitra pa so se izkazale z zelo dobrimi izvedbami. Ponašajo se tudi z nekaj posnetki zahtevnih pesmi.

Polno dvorano ljubiteljev zborovske pesmi smo navdušili z raznovrstnim repertoarjem. Na koncu smo vsi skupaj zapeli Avsenikovo Ostanimo prijatelji.

Gostiteljicam smo v zahvalo in spomin podarili zbirko knjig KD Polšnik. Sledila je pogostitev in pevsko druženje čez polnoč.

Izmenjave  s pevskimi zbori iz širne Slovenije nas bogatijo v prijetnimi druženji in spodbujajo k zavzetemu sodelovanju. Vsako leto nam uspe vsaj en tak dogodek in tako bo tudi naprej.

Zadovoljni, polni dobre energije smo se vračali domov. V glavah je že bil Berlin.

 

Foto: Nonet Vitra

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.