MoPZ Polšnik na koncertu v Kamniku

Bodi nam pozdravljena -  Kamnik 7. december 2019

Marijin praznik je vsako leto v mesecu decembru  priložnost, da se različne pevske skupine zberejo v cerkvi Marijinega Brezmadežnega spočetja na Šutni v Kamniku. Na letošnji tradicionalni koncert je bil povabljen tudi moški pevski zbor Polšnik, ki letos praznuje 45 let delovanja.

Takole je napisal Stane Kmetič za predstavitev zbora:

"Na Polšniku se dogaja. Tudi po zaslugi Kulturnega društva  Pavle Voje. Moški pevski zbor Polšnik je že 45. leto nepogrešljiv člen in nosilec kulturne dejavnosti v živahni skupnosti, ki preseneča z odmevnimi prireditvami v kraju in drugod. Pevci popestrijo skoraj vsako prireditev, proslavo, srečanje, cerkveno slovesnost, pa tudi ob osebnem praznovanju ali zadnjem slovesu so pogosto zraven. Ustvarjalno vzdušje vzdržujejo z gostovanji po Sloveniji in tujini. Nepozabna so potovanja na Poljsko, v Dalmacijo, v Bruselj, na Nizozemsko, v Avstrijo, Nürnberg i.t,n. Z veseljem se odzovejo povabilu na gostovanje, kot je današnje, vsako leto pa na Polšnik povabijo vsaj en pevski zbor. Pripadnost utrjujejo s pevskim vikendom v toplicah in planinskimi pohodi, kamor povabijo tudi družice in družinske člane.

Širok spekter zborovskih pesmi omogoča primernost nastopa ob vsaki priliki. Lepi so spomini na začetke delovanja zbora, ko je številčen zbor z zanosom prepeval domoljubne in predvsem pesmi Petra Jereba. Z leti so prišle nabožne pesmi, pa kakšne tuje, pred leti so bile popularne dalmatinske, danes pa se spopadamo tudi z znanimi slovenskimi popevkami. V glavnem pa ostajamo pri bogati slovenski zborovski literaturi. Z velikim veseljem prepevamo tudi pesmi domače avtorice Vide Sladič. Zbor vodi Žiga Tori."

 Poleg moškega zbora so v programu sodelovali še domači komorni pevski zbor Šutna, Šenturški oktet iz Cerkelj,mešani pevski zbor Gregor Rihar iz Polhovega Gradca in na koncu združeni zbor pod vodstvom Ane Plahutnik.

Za odlično postrežbo so poskrbele domače gospodinje, imeli pa smo se lepo tudi  v družbi odličnih organizatorjev.

Foto: Matjaž Šmauc (Kamnik)

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.