Mladost ob 25-letnici Športnega društva Polšnik

Zakaj mladost? Ker je bilo lepo videti toliko otrok in mladih, ki imajo radi šport. Pa ne samo mladih, vse generacije smo uživale v pestrem športnem dogajanju.

Vroče nedeljsko popoldne je na Koprivnik prineslo veliko druženja, malo tekmovalnosti in  veliko akcije. Veseli smo bili odziva petih družin za sodelovanje na igrah brez meja. Sodelovali so v dveh kategorijah: vrtečki ter šolarji in vsi so si prislužili lepe nagrade. Družina z največ doseženimi točkami pa še Paris za dve osebi. Potrebno je bilo malo znanja, malo kondicije, malo iznajdljivosti in natančnosti. Ampak važno je bilo, da smo se tudi zabavali. Igre smo pripravili Mia, Hana, Tejčka in moja malenkost. Za odlične hodulje se zahvaljujemo Mizarstvu Boštjan Medved, s.p.! Hvala Podrekovim, Kvapilovim, Vozljevim, Jenkovim in Gromovim družinicam za sodelovanje!

Seveda je nogomet kar pomembna športna dejavnost pri nas na Polšniku, zato smo nadaljevali z žogo.  Zelo številčni sta bili otroški nogometni ekipi in tekma je bila dobljena šele po streljanju sedemmetrovk. Otroci so pokazali veliko nogometnega znanja in še več energije, saj je pri skoraj 30C  kar težko tekati po soncu za žogo. Vse otroke je društvo nagradilo s sladoledom in navdušenje je bilo veliko.  Vsi pa smo nestrpno pričakovali tudi pričetek tradicionalne tekme Stari: Mladi, ki so jo letos dobili mladi. Ne bomo pisali o rezultatu, ker imajo stari tudi še ponos in so obljubili, da naslednje leto zmagajo. Obe nogometni tekmi je odlično sodil Miloš Breznikar. Prehodni pokal je za eno leto v lastni mladih, stari pa so z gajbo piva tudi letos počastili zmagovalce.

Veseli  smo  nove pridobitve ob brunarici na igrišču. Na pobudo Tomaža Vozlja se je končno postavil WC. Leseni del s streho je sponzoriralo in izdelalo Tesarstvo Hribar Roman s.p., za kar se Športno društvo Polšnik  iskreno zahvaljuje. Projektu pa so poleg Tomaža, delo oz. material prispevali še: Boštjan Juvan, Janez Kotar, Lojzi Sladič, Miško Domanovič ter KS Polšnik. HVALA VSEM!

Celotno organizacijo dogodka je vodil predsednik Športnega društva Polšnik, Aljaž Povše, tudi odličen golman mlade ekipe. Za hrano in pijačo so skrbeli: Aleks Turk, Katja Medved,  Mira Lavtar, Janja Končar in Tadej Martin Povše. Hvala PGD Polšnik za klopi in Lojziju Sladiču za prevoz ter Barbari Bučar za fotografiranje. Hvala vsem za trud.

Do poznih večernih ur se je prepevalo ob harmoniki in kitari. Čutilo se je, da smo že zelo pogrešali tovrstna sproščena srečanja.  Čestitke Športnemu društvu Polšnik ob obletnici in nasnidenje naslednje leto!

Foto: Barbara Bučar

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.