Mladinci PGD na državnem tekmovanju

V soboto, 30.3. smo se z ekipo mladincev v sestavi Lana Vozelj, Dominik Sladič in Mia Vozelj, pod mentorstvom Barbare Bučar, odpravili na državno tekmovanje iz kviza v Krško. Naša pot v Krško je bila polna smeha, veselja, da gremo na državno tekmovanje že drugo leto zapored, a ob enem smo bili nervozni ali nam bo uspelo doseči/preseči lanski rezultat. Samo tekmovanje se je pričelo in naši prvi nalogi do končnega uspeha, sta bili vaja spretnosti in vezanje vozlov. Po vajah iz praktičnega dela nas je čakal še teoretnični del, kjer smo pisali test iz prve pomoči in odgovarjali na vprašanja iz srebrne značke za mlade gasilce ter iz zgodovine gasilstva. Poleg tega pa smo še iskali besede v osmerosmerki. Na tekmovanju je sodelovalo 111 ekip iz celotne Slovenije. Od tega 38 ekip pionirjev, 39 ekip mladincev in 34 ekip pripravnikov. Bili smo zelo nervozni, kako smo se odrezali, saj smo na regijskem tekmovanju dosegli 3. mesto in smo upali, da smo premagali naše konkurente iz regije Ljubljana III. Čakanje, katero mesto boš dosegel je dolgo, kar ne slišiš svojega imena in upaš, da si prišel čim višje. In tako so povedali Polšnik 22. mesto, bili smo veseli, da smo dosegli to mesto, a v sebi smo vedeli, da bi bili lahko boljši. Po razglasitvi nas pot ni peljala domov, temveč smo šli svoj dosežek proslaviti v Mc Donalds v Novem Mestu, kjer ni manjkalo smeha. Ko smo se odpravili proti domu, smo gasilski avto spremenili v avto za karaoke, saj ni manjkalo dobre glasbe in našega petja na različne skladbe.

Pri vsem tem ne smemo pozabiti na Gaja Juvana, ki je ravno tako del ekipe, a se tekmovanja ni mogel udeležiti zaradi drugega tekmovanja.

Hvala Tjaši Povše, da nas je varno s kombijem pripeljala na tekmovanje in nazaj domov ter da spodbuja in predaja svoje znanje mladim. Hvala tudi Aljažu Povše, da nam je polepšal dan in je navijal za nas ter, da s svojim znanjem pomaga pri vajah. Hvala predsedniku in poveljniku, ki nas podpirata in se z nami veselita uspehov. Hvala celotnemu društvu, ki nam stoji ob strani in nam omogoča, da lahko izvajamo vaje in se po tekmovanjih odpravimo, na kaj sladkega. Hvala tudi staršem tekmovalcev, ki so jih vozili na vaje in jim omogočili, da so se razvili v prave mlade gasilce, ki bodo nekoč predajali svoje znanje.

Kot mentorica mladine sem ponosna na vse mlade, ki svoj prosti čas namenijo gasilstvu, saj tako vemo, da je za nami dovolj mladih, ki bodo nekega dne opravljali naše delo in se veselili uspehov svojih varovanecv.

Sedaj ni prišel čas počitka, saj se že aktivno pripravljamo na naslednje tekmovanje, orientacijo, ki bo konec meseca v Tihaboju.

NA POMOČ!!!

Foto: Barbara Bučar, Tjaša Povše

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.