Ljudske pevke in godci v oddaji Dobro jutro, na festivalu v Litiji in na Konjšici

Ljudske pevke in godci smo se odzvali povabilu, da nastopimo v oddaji Dobro jutro RTV Slovenija. Oddajo so snemali  na Dolah pri Litiji,  6.9.2019.  Vse se je dogajalo v gozdičku nad osnovno šolo, kjer so prikazali žganje oglja in pa pripravljanje krompirjevih jedi. Bilo je hladno tako, da smo se kar radi približali ognju, nad katerim so kuhali in pekli  krompir, pa tudi klobase niso manjkale. Zapeli in zaigrali smo nekaj ljudskih pesmi in poželi kar nekaj aplavza.

 Udeležili pa smo se tudi 1. festivala medgeneracijskega povezovanja v Litiji. V ponedeljek, 9.9.2019 smo s petimi ljudskimi pesmimi nastopili v Osnovni šoli Litija. Bilo je kar nekaj nastopajočih skupin, poslušalcev pa bolj malo.  Ta prireditev je potekala ves teden. Zaključna prireditev pa je bila v petek, 13.9. na Valvazorjevem trgu v Litiji, kjer seveda tudi nismo manjkali.

25.8.2019 smo se z veseljem odzvali povabilu  na družabno srečanje v Konjšico.  Po maši oz. žegnanju, kot pravimo,   so krajani pripravili družabno srečanje s pogostitvijo z namenom, da se ljudje malo poveselijo, kaj pogovorijo. Tudi harmonika ni manjkala, saj je Pavle Kokalj kar pridno vlekel na svoj meh. V veseli družbi je čas kar prehitro minil. Tako kot vedno. Radi smo v veseli družbi in veselimo se novih srečanj s prijetnimi ljudmi.

 

Foto: Oglarska dežela (fb)

Všeč? Delite z drugimi.