Kar tri prva mesta na občinskem tekmovanju gasilskih desetin

Sončno jesensko soboto, 29. Septembra, so zaznamovali odlični rezultati naših vseh treh mladinski gasilskih desetin. Zastopali so PGD Polšnik na občinskem tekmovanju gasilskih desetin, ki se je odvijal na Savi. Vse tri desetine so v svojih kategorijah osvojile prvo mesto, kar je izjemen uspeh. Trdo delo, sodelovanje in vaje so prinesle rezultate polne veselja in zadovoljstvo vsem: tekmovalcem, mentorjem in  navijačem! Pionirke in pionirje je trenirala Katarina Juvan, ki s svojim delom že več let dokazuje, da ima pravi pristop do dela in motivacije otrok. Med njeni varovanci so tudi že državni prvaki in podprvaki. "Naši pionirji in pionirke so pridno vadili cel mesec september. Po pouku so praktično vsak dan pred šolo znosili vsa vedra, brentače in ogromno vode. Vadili so tri vaje in vsak dan so postajali boljši in hitrejši. Pri vaji z vedrovko so bili vse bolj in bolj spretni in skoraj vsak dan smo porušili rekord ter zmanjšali čas, ki je bil potreben za opravljeno vajo. Pri prenosu vode so pazili na vsako kapljico vode in pazili na prestope ter hitrost pri prenosu. Vaja razvrščanja pa jim sploh ni delala težav, saj sta se oba desetarja, pri fantih in dekletih, naloge lotila resno in se naučila vsa povelja v pravilnem vrstnem redu. Vse naloge so tako dekleta in fantje opravili brez napak in zasluženo postali zlati," je na spletni strani OŠ Litija zapisala Katarina. 

Zahtevnega mentorskega dela z mladino pa sta se v zadnjih letih lotili Tjaša Povše in Barbara Bučar, ki sta našli pot, da spodbudita mlade k učenju in vaji v gasilskem znanju in jima s pravim pristopom to tudi uspeva. Potrebna sta trud, vztrajnost ter potrpežljivost in te vrline mentorici vsak mesec znova nadgrajujeta, za kar smo jima zelo hvaležni.   Da so bile vaje mladincev intenzivne, je poskrbel tudi Luka Bučar, ki je izdelal vse ovire iz lesa, mladinci se zahvaljujejo Martinu Voje, ki jim je za vajo posodil travnik, hvala predsedniku PGD Darku Povšetu in poveljniku Toniju Bučarju za vso nepogrešljivo podporo ter staršem, ki ste otroke vozili na vaje.  

Tri prva mesta! Čestitke! Bravo, Polšnik! Želje po najvišjih mestih so se uresničile. Vendar je bilo za to potrebno delo in veliko truda. In to velja za dosego vseh ciljev v življenju. In lepo je videti, da naši otroci spoznavajo, da brez dela in truda ni nagrade in veselja. To so pomembne izkušnje, ki se bodo mnogim obrestovale v zrelejših letih.

Foto: starši otrok, Katarina Juvan, Barbara Bučar 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.