Fantje so šli v borovnice

Pravzaprav so se možakarji moškega zbora Polšnik že drugič odzvali na povabilo in šli v goste v Borovnico. K dekletom ženskega zbora Tonje. Pripravile so jesenski koncert, skoraj družabno srečanje - kajti povabilu so se odzvali tudi člani slovenskega društva iz Splita. Kot zadnji nastopajoči so tako zapele punce in fantje pevskega zbora Triglav, Split.

Gostiteljice Tonje so uvedle večer z dvema pesmima. Nato so buče na sceni in bučen aplavz napovedali naše sive pevske eminence iz domačega Polšnika. Zaradi posebne energije in živega podajanja glasbe verjetno nihče ni opazil manjših glasbenih spodrsljajev.

Splitsko slovensko društvo v postavi zbora Triglav so bili (in so) posebni v več pogledih. Namreč pretežno slovenske in dalmatinske pesmi izvedene z dalmatinskim melosom zvenijo zelo zanimivo. Klobuk dol tudi zborovodkinji, ki ne da veliko na politične zdrahe in s srcem povezuje ljudi. Pika na i gotovo predstavlja izročeno darilo gostiteljicam - namreč popolna idrijska čipka, narejena v klekljarskem krožku slovenskega društva v Splitu.

Večer se je nadaljeval s prijetnim druženjem in skoraj še enim koncertom pevskega dvoboja vseh prisotnih. Split, prihajamo v goste na koncert in raziskovanjem čudovitega mesta!

Foto: ŽPZ Tonja

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.