Čistili smo naš kraj

Preden začne rasti trava in zeleniti naš gozd, na Polšniku vsako leto izvedemo čistilno akcijo ob cestah, poteh, po zaselkih in v centru kraja. Prebivalci Spodnjih Tep so akcijo izvedli že v petek, 6. aprila in ob cesti, ob potoku Pasjek ter v gozdu nabrali  velik kup smeti. Ne le manjših ampak tudi večje odpadke, ki jih je bilo treba prepeljati s traktorjem.  V velikem številu so se odzvali vabilu na akcijo in se res potrudili.   V soboto (7. aprila) pa je potekala akcija po ostalih zaselkih. Na Veliki Preski in Borovaku se je akcije udeležilo kar 17 vaščanov, poleg pometanja vasi, so seveda pobrali smeti ob cesti ter v gozdnih robovih.  Zahvaljujejo ga. Simoni za pomoč pri strojnem pometanju ceste. Pravijo, da je bila energija odlična, le negativno so bili presenečeni, koliko smeti so obiskovalci gozdov pustili v naših lepih krajih. In enako je bilo tudi v drugih zaselkih. Zanimivo je, kaj vse nevestni vozniki, ki se vozijo iz Pasjeka, preko Polšnika in naprej v druge krajevne skupnosti vse odvržejo skozi okno. Ne manjka seveda cigaretnih škatlic, plastenk, pivovskih pločevink, celo embalažo obroka prinesenega iz McDonald'sa... Res marsikaj! Zelo pridni pa so bili šolarji, ki so skupaj z  Boštjanom in Aleksandrom, Tomažem in ob koncu tudi s Petro, počistili okolico šole in večnamenskega objekta. Šolarji so delovno soboto združili z ekološkim ozaveščanjem in se ob tem pridružili krajevni čistilni akciji. Hvala učiteljicam Katarini, Meliti in Darinki za sodelovanje in dajanje dobrega zgleda našim najmlajšim. 

POLŠNIČANI ZOPET POZIVAMO IN PROSIMO VSE OBISKOVALCE NAŠIH GOZDOV, DA SVOJE SMETI ODNESEJO S SEBOJ NAZAJ V DOLINO! POZIVAMO H KULTURNOSTI!  ČE  POTREBUJETE IZOBRAŽEVANJE GLEDE TEGA, SE  OGLASITE PRI DOMAČINIH IN VAS BODO POUČILI! GRADBENI MATERIAL NE SPADA V GOZDOVE IN TUDI NE V STRUGO POTOKA PASJEK, tam  pri sotočju s Savo v Pasjeku (na križišču z magistralno cesto)! IN VERJETNO ŠE KJE! Zna se zgoditi, da VAS, ODLAGALCE SMETI, SNEMAMO in vas bomo tudi OBJAVILI na spletnih omrežjih. Brez slabe vesti, verjemite! 

Velik HVALA vsem domačinom, ki ste si vzeli čas in se pridružili akciji. Hvala za vaš pozitiven odnos, hvala za vložen trud, hvala za vztrajnost. Z delom ste dokazali, da vam ni vseeno za izgled naše narave ter skrbi za skupnost. 

Poročilo z Mamolja pa v naslednjem tednu.

Foto: Katarina Juvan, Tomaž Vozelj, Jože Kos, Tejčka Vozelj, Boštjan Juvan

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.