Adventni izmenjalni koncert

»Ta veseli dan kulture« smo v soboto 3. decembra proslavili ljubitelji kvalitetnega petja. V muzeju Lesarius na Veliki Preski pri Polšniku se je v božično novoletnem vzdušju odvijal pevski večer. Pevci moškega pevskega zbora Polšnik so z uvodnimi pesmimi pripravili presenečenje gostjam. S svojo pevsko šolo so bile med nami solopevke glasbene šole Alenke Gotar.

V imenu Kulturnega društva Pavle Voje se je izjemni učiteljici in znani vsestranski pevki za njeno dosedanje delo in učenje mladih pevcev, zahvalil gostitelj Jože Kos in ji podaril knjigo Ko Polšnik se v čas ujame. Povezovanje in organizacijo je prevzela Petra Kos, ki je skupaj s svojo profesorico Alenko zapela tradicionalno pesem Sveta noč. Praznično vzdušje se je nadaljevalo z odličnimi solistkami, ki so nas popeljale skozi skladbe različnih žanrov. Na koncertu se je predstavila tudi učenka Estera Stojko, ki je izvedla svojo avtorsko skladbo V tebi zmorem vse, s katero je zmagala na mednarodnem festivalu Svjetlost dolazi, ki se je letos odvijal v Zadru na Hrvaškem.

Za zaključek je potrebno povedati, da so učitelji, mentorji, trenerji res pomemben del, v kolikor želimo tudi na pevskem področju imeti kvalitetne izvajalce. Hvala še enkrat gostji Alenki Gotar in Žigi Toriju, zborovodji Moškega pevskega zbora za odlično opravljeno delo. Prav tako pa tudi organizatorkam Petri Kos iz Muzeja Lesarius in Tanji Ribič, predsednici Kulturnega društva Pavle Voje Polšnik ter družini Kos za podporo.

 

Foto: Špela Pavlič Kos

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.