90

Visoka številka. Še posebno za rojstni dan, katerega število dosežejo le redki.

Konec oktobra je svoj okrogli jubilej praznovala Darinka Repovš. Za njen praznik sva jo obiskala dva člana KORK Polšnik in ji podarila cvetje, katero jo veseli in lepša dneve že celo življenje.

Končarjeva mama, kot ji rečemo po domače, je pri svojih 90. čila ženska, z jasnimi mislimi in pogledom na življenje, ki pa ji ni prizanašalo v nobenem obdobju, saj je kot mlado dekle okusila strahote vojne, po vojni obnovo nove države, ko pa naj bi končno zaživela svoje življenje v družini, ki jo je ustvarila, je prišla moževa bolezen in nato smrt. Ostala je sam s štirimi mladoletnimi sinovi.

Sam Bog ve, koliko truda je bilo potrebno, da ji je uspelo vzgojiti sinove v optimistične, delovne in odgovorne osebe, ob tem pa ohraniti kmetijo. Cena je bila visoka. Zdravje je bilo večkrat močno načeto, toda našli so se dobri ljudje, ki so pomagali prebroditi najhujše.

Sedaj se veseli cvetja okoli svoje hiše, zadovoljna je, da njen trud ni bil zaman, saj ima kmetija perspektivnega naslednika, še najbolj pa jo veseli, da se vsi njeni najbližji radi zbirajo ob njej, kadar le imajo čas.

Draga mama, hvala za dober zgled. Želimo še mnogo lepih trenutkov.

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.