580 m cest v KS Polšnik z novo asflatno prevleko

Pri uresničevanju načrtov v KS Polšnik sta narejeni novi dve kljukici. Na Polšniku in v Tepah so se krajani razveselili nove  asfaltne prevleke na JP Polšnik – Dolar in pa JP Tepe 2. Pobuda o jesenski akciji s strani KS Polšnik je obrodila sadove, krajani so se povezali in sodelovali na poti do cilja. Na obeh lokacijah so domačini sami financirali pripravo ceste, razširitev, utrjevanje, odvodnjavanje, navoz peska…Obnova meteorne kanalizacije je sicer neplanirano podražila projekt, ampak smo našli rešitev. Vsa ta pripravljalna dela je strokovno opravil Silvo Razpotnik, s.p.. Obe cesti je asfaltiralo domače podjetje RORC, d.o.o., za kar se jim domačini še posebej zahvaljujejo, saj so se ob problemu odsotnosti prvotnega izvajalca in ob bližajočem se slabem vremenu hitro odzvali ter odlično opravili svoje delo. Sredstva za asfalt in fino planiranje je prispevala Občina Litija, podjetje Trgograd je sodelovalo kot glavni izvajalec.

V Tepah so se v akciji povezale 4 družine: Jakša, Todorovski, Judež in Draksler, organizacijo je prevzela ga. Smilja Jakša.  Na Polšniku pa je koordinacijo prevzel Blaž Vozel, skupaj z družinami  Dolar Mili, Dolar Tomaž, Dolar Stane in Ida, Pavšič, Vozel in Povše. KS Polšnik in krajani se zahvaljujejo tudi županu in direktorju občinske uprave Občine Litija, direktorju KSP Litija g. Romanu Ciglarju za posluh za izvedbo ter Branki Lavrih za pripravo dokumentacije. Hvala lastnikom zemljišč ob obeh cestah za služnosti in pa ostalim posameznikom, kateri so finančno pomagali pri izvedbi projekta.

 

Vsi skupaj smo dokazali, da se z vztrajnostjo, s pogovorom, z iskanjem rešitev, z delom, pogumom ter pozitivno energijo dosežejo zastavljeni cilji. In vse to prispeva k kvalitetnejšemu bivanju na podeželju, pa če je cesta še tako v »hrib postavljena«, kot pravijo.

Foto: Neja Dolar in Tomaž Vozelj

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.