10 let fantovskih viž

Tako so dali naslov ob 10-letnici prepevanja fantje Moške vokalne skupine Lipa iz Litije. Zelo prijeten koncert in zanimive priprave so zaznamovale praznovanje ob tej obletnici.

Umetniški vodja skupine Lipa in moškega zbora Polšnik Žiga Tori si je zamislil projekt kot pevsko srečanje treh prijateljskih moških skupin iz Litije, Šmartna in Polšnika. Moške vokalne skupine Lipa, Okteta Valvazor in Moškega zbora Polšnik

Srečali smo se tisti, ki se srečujemo ob različnih priložnostih in skupaj naštudirali nekatere pesmi, ki potrebujejo več močnih glasov. Poleg skupne vaje v Šmartnem, na katero je bil  povabljen za umetniško nadgradnjo pevcev vseh skupin tudi izjemni  inerpret, voditelj  in solopevec Jože  Vidic,  se je v nadaljevanju izkazal tudi izjemno nadarjeni Žiga Tori, ki nas je z odličnim načinom vodenja pri skupnem prepevanju popeljal v čudovit svet zborovske glasbe.

Izkušnja med pevci različnih starosti je lepa. Veseli nas, da mladi fantje nadaljujejo delo stare skupine Lipa, ki je z upokojitvijo dobila prijetne naslednike. Srčno lahko le upamo, da se bo tudi v Polšniku to zgodilo. Kot je včasih rekla pesnica Pavla Voje: moški glasovi mi božajo dušo. Da bi jo še v prihodnosti mlajšim rodovom.

Bil je res lep večer, ki so ga na koncu popestrili še harmonikarji iz Dolskega in odlična pogostitev. Pa pesmi tudi ni manjkalo.

Foto: MVS Lipa (fb)

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.