Ajde! Na 23. pohod Od cerkvice do cerkvice

V nedeljo, 2. junija 2019 vas Polšničani že 23setič vabimo na Polšnik! Tokrat po čisto malo spremenjeni poti, vendar s čudovitimi razgledi, čisto naravo, v mir in tudi dobro družbo! V goste smo letos povabili kulturnike iz OBČINE MENGEŠ in zelo smo veseli, da so se odzvali našemu povabilu. 

Program: 

Start ob 9.00 pri župnišču na Polšniku - z jutranjo pogostivijo (kavica ali čaj) ter domačimi dobrotami in s pozdravom domačih pevcev in pevk: MoPZ Polšnik in Ljudskimi pevkami in godci! Zbor od 8.30 do 9.00. 

Do OSTREŽA je približno uro hoda. Predlagamo, da izberete pot po vznožju, ki je sicer daljša, vendar "planinska", lepa in z razgledi. V cerkvici sv. Katarine na vrhu vas bodo pričakali SEJMARJI - orgličarji (člani KD Mihaelov sejem). 

Pot do STRANSKEGA VRHA potekal po obrobju travnikov in gozdov, ter po gozdni cesti. Na travniški planoti z razgledom na Kum bodo zaplesali folkloristi KD Svoboda iz Mengša.

Potem pa se boste spustili v dolinico do potočka in se spet povzpeli na GLINJEK (po gozdu) do cekvirce, kjer bo ob 13. uri svEta maša v naravi. Maševal bo g. Marko Košir, prepeval pa bo Župnijski pevski zbor sv. Mihaela Mengeš. 

Po 10 minutnem spustu do Koprivnika, kjer stoji Lovska koča, boste prispeli na  ZAKLJUČNO PRIREDITEV, pod šotor, kjer vas bo čakalo kosilo in dobra družba HARMONIKARSKEGA ORKESTRA Klub Stopar! Podelili bomo lepe nagrade pohodnikom, ki se bodo prijavili ob startu, ne bo manjkalo plesa in dobre volje!

 Prijavnina odrasli 8€ in otroci 4€   in vsebuje: jutranja kava ali čaj, domače dobrote, kosilo, obesek, pohodniški kartonček. En 1€ od prijavnine ne namenjen Turističnemu društvu Polšnik za promocijo kraja, zato bomo veseli vseh prijavljenih pohodnikov, katere bomo vključili v ŽREBANJE LEPIH NAGRAD! 

Pot je dolga 12 km in je primerna za vse generacije. Priporočamo le dobro obutev.  

LEPO VABLJENI NA POLŠNIK! 

PLAKAT

Utrinki iz pohodov - videospot:

2016

2017

2018